Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2007

Ο μεγάλος νικητής των εκλογών

   Δεν είμαι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ.

   Δυσκολεύομαι να κατανοήσω την αδυναμία πολλών να αντιληφθούν ότι ο Ε. Βενιζέλος είναι ένας πολιτικός που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν έναν μεγάλο ηγέτη. Μιλώ φυσικά για τους πολίτες που σκέφτονται ανεξάρτητα και αποστειρωμένα από συμφέροντα και συναισθηματισμούς.

   Είναι ευφυέστατος. Είναι μορφωμένος. Δεν φοβάται να γίνει δυσάρεστος και ορισμένες φορές επιθετικός. Είναι ο μοναδικός πολιτικός από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας που απαντάει σε συγκεκριμένα ερωτήματα με ευθύ τρόπο και με επιχειρήματα αντί να υπεκφεύγει με γενικότητες. Όπως φάνηκε, ξέρει να διαβάζει την ιστορία και να αρπάζει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Δεν υπάρχει κανένας πολιτικός που μπορεί να τοποθετηθεί απέναντί του και να τον αντιμετωπίσει με αξιώσεις (πρόσφατο παράδειγμα ο υφυπουργός κ. Παπαθανασίου στην προεκλογική εκπομπή του κ.Λάλα ο οποίος ισοπεδώθηκε κυριολεκτικά από την πληθωρική πνευματική αλλά και σωματική (ομολογουμένως) παρουσία του κ. Βενιζέλου).

   Η παρέμβαση του κ. Βενιζέλου τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Σεπτεμβρίου είναι μια ιστορική στιγμή για την νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Είναι κατά την γνώμη μου η αρχή του τέλους για τον νεποτισμό και την οικογενειοκρατία στην ελληνική πολιτική σκηνή. Επιτέλους!