Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2009

Περί Facebook...

   Πολλές φορές έγινα αποδέκτης απόψεων του στυλ "το facebook είναι κατάντια της κοινωνίας" , "το facebook φακελώνει" και διάφορα άλλα τέτοια ωραία. Αυτές οι απόψεις μου θυμίζουν αυτούς τους γραφικούς παππούδες οι οποίοι στη ζωή τους δεν έκαναν τίποτα σημαντικό και ξαφνικά τώρα στη Δύση της ζωής τους θυμήθηκαν ότι τα χρόνια που έζησαν μικροί ήταν τα καλύτερα και μπλα μπλα μπλα.

   Το facebook είναι ένα ακόμη τεχνολογικό επίτευγμα της εποχής μας. Το πώς θα γίνει η χρήση του δεν πρέπει να ακυρώνει την σημασία του ίδιου του τεχνολογικού επιτεύγματος και σε καμμία περίπτωση δεν το απαξιώνει. Παραδείγματα χιλιάδες, αλλά ας πω και ενα για την περίπτωση που κάποιος δεν κατάλαβε τί θέλω να πω. Την τηλεόραση άλλοι την έχουν για να βλέπουν ντοκιμαντέρ, άλλοι για να βλέπουν reality.

   Κατά την ίδια έννοια, το facebook είναι ένας απίστευτα αποτελεσματικός τρόπος να βρεις και να συναντηθείς με παλιούς γνωστους, με συνάδελφους από το εξωτερικό, με ανθρώπους κοινών ενδιαφερόντων, δυνατότητα που μέχρι τώρα απλά ΔΕΝ υπήρχε. Επίσης, το facebook αν δεν θέλει ο χρήστης, δεν δημοσιεύει κανένα προσωπικό δεδομένο που κάποιος που θέλει να τον βλάψει (τον χρήστη) να μην μπορεί να το βρει με άλλους, εξίσου εύκολους, τρόπους.