Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2007

Το τεκμήριο της Αθωότητας

   Στην Ελλάδα το τεκμήριο της αθωότητας, δηλαδή η αρχή της Ποινικής Δικονομίας σύμφωνα με την οποία κάθε άνθρωπος θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ισχύει μόνο για τα παιδιά των πολιτικών στελεχών μεγάλων κομμάτων.

   Συνήθως σε περιπτώσεις ένοπλης ληστείας σε τράπεζα, τα ΜΜΕ δικάζουν αυτόκλητα τους συλληφθέντες στα τηλεοπτικά τους στούντιο και δίνουν στη δημοσιότητα τόσο τα ονόματα όσο και τις εικόνες των υπόπτων πριν ακόμα μπουν στην αίθουσα του δικαστηρίου. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τον γιο πολιτικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ενεπλάκη σε ένοπλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη την Τετάρτη 3/10/2007, το όνομα του οποίου προστατεύουν επιμελώς όλα τα ΜΜΕ της χώρας.

   Σημειωτέον ότι σύμφωνα με το in.gr ο νεαρός ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Αυτό το γράφω για όσους Αλαβάνους υποστηρίζουν ότι το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με ταραχοποιά και αναρχικά στοιχεία.

EDIT 5.10.2007

   Λίγες ώρες αφού δημοσίευσα το παραπάνω κείμενο, έκπληκτος έμαθα στην εκπομπή "Ζούγκλα" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου της Πέμπτης 4/10 ότι σε μεγάλη υπόθεση εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών η οποία διελευκάνθηκε τον Μάρτιο του 2007, συνελήφθη η κόρη ενός άλλου πολιτικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ (!!) το όνομα της οποίας προστάτεψαν επιμελώς κατά τη συνήθη πρακτική τους τα ΜΜΕ.

ΠΗΓΕΣ :
1. Σύλληψη ενός ατόμου έπειτα από ληστεία τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη
2. Ποινική δίωξη κατά 23χρονου για τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα